Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ολοκληρωμένη απεικόνιση των θανάτων από το 2016 μέχρι σήμερα. ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-COVID 19 - 2ο μέρος.


Τους τελευταίους μήνες είδαμε και ακούσαμε πάρα πολλά για την πανδημία COVID-19.
Είδαμε στα Μ.Μ.Ε. οι δημοσιογράφοι να σπέρνουν τον φόβο με ειδήσεις από την Κίνα, πριν ακόμα φτάσει ο ιός στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Είδαμε σκηνές πανικού σε όλες τις χώρες, με χιλιάδες νεκρούς, βιώσαμε για τουλάχιστον 3 μήνες εγκλεισμό στα σπίτια μας. Υγιείς άνθρωποι φτάσανε σε σημείο κατάθλιψης λαμβάνοντας ψυχοφάρμακα, επιχειρηματίες να βρίσκονται στα πρόθυρα του οικονομικού  αφανισμού. Εργαζόμενοι να λαμβάνουν μονάχα 800 ευρώ για 3 μήνες, οι επιστήμονες να λαμβάνουν 600 ευρώ για το ίδιο διάστημα και οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα να χάνουν σχεδόν το 50 % των εισοδημάτων τους, πληρώνοντας οι ίδιοι τις αποφάσεις της κυβέρνησης, χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα. 

Μας λέγανε να μην φοράμε μάσκες, επειδή είναι επικίνδυνες και μετά μας υποχρέωσαν να φοράμε ακόμα και χαρτί για να προστατευτούμε από την πανδημία.  

Ακούσαμε καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων που είχαν άλλο νόσημα και ισχυρίστηκαν ότι τους πρότειναν να δηλώσουν τον θάνατο αποκλειστικά από τον COVID-19.
Είδαμε στην Γερμανία να ξεθάβουν τους νεκρούς για να ελέγξουν τις αιτίες θανάτου τους, αμέσως μετά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας μας ενημέρωσε ότι οι περισσότεροι θάνατοι ήταν από υποκείμενα νοσήματα. 
Ακούσαμε για την ανοσία της αγέλης, εκμηδενίζοντας την ανθρώπινη προσωπικότητα, σαν να μην είμαστε ανθρώπινες οντότητες.
Είδαμε ηθοποιούς να έχουν το ιό χωρίς κανένα σύμπτωμα, ενώ δίπλα τους να πεθαίνουν άνθρωποι από τον ίδιο ιό.

Διαβάσαμε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας που ήταν αντιφατικά μεταξύ τους, όπως ότι τα παιδιά είναι μια κινούμενη βόμβα, ενώ αργότερα ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, επίσης ότι δεν κολλάει ο ιός από τα ζώα, ενώ διαπιστώθηκε το αντίθετο, δηλαδή από τον άνθρωπο στα ζώα. Μας είπανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τρόφιμα, ενώ διαβάσαμε στην Γαλλία σε 4 πηγές νερού από τις 12 βρέθηκαν με τον COVID-19.

Διαβάσαμε ψεύτικα κείμενα από ανεξάρτητα μπλογκ και γενικά μην γνωρίζοντας την αλήθεια και από την τεράστια πληροφορία που λάβαμε φτάναμε σε αδιέξοδο ώστε να μην εμπιστευόμαστε πλέον κανένα.

Για αυτό ξεκινήσαμε την ενημέρωση προς στους καταναλωτές - πολίτες : 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-COVID 19 - 1ο μέρος.

Συνεχίζοντας αυτή την ενημέρωση, παραθέτουμε γραφήματα που αναλύοντας τα μπορούν να βγουν σημαντικά συμπεράσματα, ιδιαίτερα για όσους με αφέλεια λένε ότι με την εποχιακή γρίπη θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. 
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης σε όλα τα κράτη, που επιβλήθηκε ώστε να μειωθεί η επέκταση της πανδημίας. Δηλαδή τα γραφήματα δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα, επειδή δεν αναφέρονται οι αιτίες θανάτου, καθώς μειώθηκε πολύ η διασπορά του ιού λόγω της καραντίνας. 

Τα γραφήματα που ακολουθούν δείχνουν την έκταση των θανάτων από όλες τις αιτίες τα τελευταία 4 χρόνια σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες.
Την έξαρση τους το 2020 στις εβδομάδες 12-20 (μήνες Μάρτιος - Μάιο), τις ηλικιακές ομάδες των θανόντων, καθώς και τις χώρες που είχε επίδραση η πανδημία.

Από τα γραφήματα μπορούμε να συμπεράνουμε τα ακόλουθα:
1ον οι περισσότεροι θάνατοι λόγω της πανδημίας ήταν σε ηλικίες από 45 και άνω.
2ον η μεγαλύτερη αύξηση των θανόντων έγινε στην Αγγλία στην Σουηδία και λιγότερο στο Βέλγιο και στην Σκωτία. 
3ον έξαρση των θανόντων έχουμε στις χώρες που πλήγηκαν περισσότερο τις εβδομάδες 14 και 15 (μέσα Μαρτίου).
4ον οι χώρες που είχαν αύξηση των θανόντων στις ανωτέρω εβδομάδες ήταν:
το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Αγγλία και η Σκωτία.
5ον οι χώρες που είχαν πολύ μεγάλη αύξηση των θανόντων την ίδια περίοδο ήταν:
το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Αγγλία.
6ον παρατηρούμε ότι το 2017 σε αρκετές χώρες της Ευρώπης υπήρχε μεγαλύτερη αύξηση των θανόντων σε σχέση με την πανδημία COVID-19.

Τέλος στην γειτονική μας χώρα την Ιταλία που είδαμε το 2020 χιλιάδες νεκρούς σε φέρετρα, που έκαιγαν τους νεκρούς και που δημιουργήθηκε έτσι ο πανικός και ο φόβος στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, παρατηρούμε ότι η αύξηση των θανόντων από την πανδημία σε σχέση με το 2017 ήταν 50%, αύξηση όχι τόσο μεγάλη όσο ανάδειξαν τα ΜΜΕ. 
Σε συγκρίσιμους αριθμούς ήταν το 2020 μέγιστο 16,92 και το 2017 11,07 και το 2018 7,90. 
Το ανωτέρω αποτέλεσμα δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικό επειδή το γράφημα αναφέρει τους θανάτους σε όλη την χώρα, ενώ το 2020 είχαμε αυτή την αύξηση σε 2 περιοχές της Ιταλίας, που ουσιαστικά είναι τεράστια αύξηση, αφού μονάχα αυτές οι περιοχές συγκρίνονται με ολόκληρη την χώρα. 

Παρατηρώντας προσεχτικά τα γραφήματα μπορούν να βγουν ακόμα περισσότερο συμπεράσματα, που σε αυτή τη φάση δεν είναι απαραίτητο να διατυπωθούν. 

Χρήση διαγραμμάτων: δεξιά υπάρχει η μπάρα μετακίνησης (πάνω - κάτω) επίσης τοποθετώντας το βελάκι από το ποντίκι πάνω στις καμπύλες των γραφημάτων απεικονίζονται επιπρόσθετες πληροφορίες.

Ληξιαρχικές πράξεις θανάτου από 24 ευρωπαϊκές χώρες:
Error: Embedded data could not be displayed.
ΠΗΓΗ:
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.