Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Οι τραπεζο-υπάλληλοι είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν έναν τυφλό από έναν τρομοκράτη.


Δεχόμαστε πληθώρα από καταγγελίες πολιτών, ιδιαίτερα συνταξιούχων, αλλά και εμείς οι ίδιοι βιώσαμε την Ελληνική τραπεζική τρομοκρατία, αυτή που σου στερούν το εισόδημα - την περιουσία σου, το πιο αναγκαίο για την ζωή, τα χρήματα.    

Υπαλληλίσκοι που σήμερα είναι και αύριο μπορεί με εθελούσια έξοδο ή εξαναγκαστική να βρίσκονται στο σπιτάκι τους, από την θέση του "ισχυρού" που τους δίνει η τράπεζα, ο διευθυντής τους, η διοίκηση της τράπεζας, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ελληνική κυβέρνηση, μας θεωρούν όλους τρομοκράτες και φοροφυγάδες. Γιαυτό ζητάνε με μανία να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία μας, παρόλο που αυτά μπορεί να μην έχουν μεταβληθεί καθόλου.

Καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, κατηγορώντας μας, ξεφτιλίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση μας, μας εκβιάζουν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τρομοκράτες. Νομίζουν ότι βρίσκονται στην Αμερική, που παρόλο τους υπερβολικούς ελέγχους κινήσεων των λογαριασμών, ζούνε με τον μόνιμο φόβο της τρομοκρατίας, αλλά και την φοροδιαφυγή που αγγίζει το 19%, τι έγινε η επικαιροποίηση εκεί δεν έπιασε; ή μήπως ο κος Προβόπουλος πριν και τώρα ο κος Στουρνάρας θεωρούν ότι διαθέτουν καλύτερα συστήματα από τις ΗΠΑ;

Το ΙΝΚΑ δεν έχει αποδεχθεί τέτοια ύβρη, ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έχουμε καλέσει την αστυνομία, έχουμε καταγγείλει σε εισαγγελέα αντίστοιχα γεγονότα, η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο, αν δεν παρέμβει κάποια δημόσια αρχή και να συναιτήση τις τράπεζες τότε θα εξαναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα ενάντια των Ελληνικών τραπεζών, αποσύροντας μαζικά τις καταθέσεις μας. Θα πρέπει να γνωρίζει καλά ο κος Στουρνάρας της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και η Ένωση Τραπεζών ότι υπάρχουν και άλλες τράπεζες εξωτερικού που με μεγάλη τους χαρά περιμένουν τις καταθέσεις μας. 

Δεν είναι ανάγκη να αναλύσουμε τις υποχρεωτικές θυσίες του Ελληνικού λαού, με απόφαση των τελευταίων κυβερνήσεων, για να σωθούν οι τράπεζες, όχι φυσικά οι δικές μας αλλά της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθούμε στα δις ευρώ που έλαβαν οι Ελληνικές τράπεζες σε μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων, χορηγήσεων αλλά και εγγυήσεων του Ελληνικού δημοσίου, που εμείς πληρώσαμε τα σπασμένα. Αλήθεια που ήταν τότε η Τράπεζα της Ελλάδας; ναι αυτή που εποπτεύει τις τράπεζες, αυτή που εκδίδει ΦΕΚ - νόμους που δεν περνάνε καν από το Ελληνικό κοινοβούλιο, αυτή που για να πατάξει την τρομοκρατία δημιουργεί τραπεζο-υπαλλήλους τρομοκράτες. Αυτό που είναι εντελώς παράδοξο είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδας αντί να εποπτεύει τις τράπεζες εκτελεί χρεοι αντιτρομοκρατικής, εποπτεύοντας τους καταθέτες, μάλλον έχει χάσει τον προσανατολισμό της και τις υποχρεώσεις της.

Είναι κρίσιμο να τονίσουμε ότι πριν 10 χρόνια η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, με το EUROGROUP και την Τρόικα είχαν αναφερθεί ότι την ευθύνη των καταθέσεων του την έχει ο καταθέτης και όχι η τράπεζα, έτσι επικαιροποίηση πρέπει να κάνουμε εμείς ως προς τα οικονομικά στοιχεία και πολλά ακόμα της τράπεζας που συνεργαζόμαστε. Αυτά είναι τα Ελληνικά παράδοξα, ρισκάρουμε τα χρήματα μας στις τράπεζες και αντί να κάνουμε εξονυχιστικούς ελέγχους για αυτές, κάνουν αυτές σε εμάς χωρίς να ρισκάρουν τίποτα.

Στην καταγγελία που τυπώθηκε από το VOICE και που παραθέτουμε, απάντησε η Τράπεζα Πειραιώς ότι "ο πελάτης της Τράπεζας υποχρεούται να επικαιροποιεί τα στοιχεία που διατηρεί η Τράπεζα ... στοιχεία όπως το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, εκκαθαριστικό σημείωμα λογαριασμό ΔΕΚΟ, λογαριασμό τηλεφώνου ... "  
Διευκρινίζουμε ότι η ανωτέρω απάντηση είναι τουλάχιστον γελοία, και αναδεικνύει την ανικανότητα της Τράπεζα αλλά και την έλλειψη γνώσεις στα θέματα νομολογίας και την εφαρμογή τους επειδή:
1ον ο πελάτης δεν υποχρεούται, αλλά "οι δε τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ζητούν την επικαιροποίησή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να τηρούν αντίγραφά τους." (από το διαφημιστικό ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΤΈ;) δηλαδή δεν υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τον πελάτη της τράπεζας να προσκομίσει τα έγγραφα που ζητάνε.

Υ.Γ. το φυλλάδιο ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΤΕ έχει εμφανισθεί από το 2006, από την Ένωση Τραπεζών που από τότε επιδίωκε να λαμβάνει προσωπικές πληροφορίες των πελατών της, τότε δεν είχε αναφερθεί στη τρομοκρατία και στο "μαύρο χρήμα".

2ον είναι γνωστό ότι όταν ο πελάτης ζητήσει ανάληψη χρημάτων από το γκισέ θα υποδείξει υποχρεωτικά την ταυτότητα του, συνεπώς αν την έχει αλλάξει θα γίνει εκείνη την ώρα η επικαιροποίηση της. 
3ον στην περίπτωση που ο πελάτης της τράπεζας δεν έχει λογαριασμό τηλεφώνου ή ΔΕΚΟ στο όνομα του τι κάνει ο τραπεζο-υπάλληλος; υποχρεώνει τον πελάτη του να τα περάσει στο όνομα του;
4ον υπάρχει νεώτερο νόμος από τον αναφερόμενο και που η Τράπεζα Πειραιώς αγνοεί.
5ον το ΑΦΜ ενός φυσικού προσώπου δεν μεταβάλλεται, συνεπώς είναι άτοπο να ζητάνε εκκαθαριστικό εφορίας, άλλωστε με μία εκτύπωση από το TAXIS αναφέρεται το ΑΦΜ.
6ον το εκκαθαριστικό εφορίας το ζητάνε για να αντλήσουν πληροφορίες του οικονομικού προφίλ του πελάτη τους και όχι για το ΑΦΜ που ισχυρίστηκε η τράπεζα, γεγονός που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, επειδή δεν εμπεριέχει μονάχα οικονομικά στοιχεία, αλλά και προσωπικά, που δεν δικαιούται η κάθε τράπεζα να γνωρίζει, όπως την οικογενειακή κατάσταση, τα εισοδήματα συζύγου, ακίνητα, κινητά κλπ.
7ον οι τράπεζες θα έπρεπε να ελέγξουν τον καταθέτη και όχι αυτόν που πραγματοποιεί ανάληψη, είναι άτοπο να θεωρούν τρομοκράτη τον δημόσιο υπάλληλο που τα έσοδα του είναι από πληρωμή του δημοσίου, με αυτή τη λογική τους τότε τρομοκράτης είναι και το ίδιο το δημόσιο αφού χρηματοδοτεί τρομοκράτες. Το ίδιο ισχύει και με τους συνταξιούχους, τρομοκράτης είναι ο ΕΦΚΑ που πληρώνει τις συντάξεις των τρομοκρατών.   

Μπορεί η κάθε τράπεζα να είναι κατοχυρωμένη νομικά, να στερήσει τα χρήματα στον πελάτη της, αλλά δεν είναι Συνταγματικά, δεν δίνατε να στερήσει τα απαραίτητα για την διαβίωση του ανθρώπου. Οι προσωρινοί τραπεζο-υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν την οικονομική ανάγκη του πελάτη τους, που μπορεί να πρέπει να αγοράσει φάρμακα αναγκαία για την επιβίωση του ή τρόφιμα ή να πληρώσει το δάνειο του και να κινδυνεύει να του αρπάξουν την κατοικία του κλπ. Η καταγγελία που ακολουθεί δείχνει την μικροπρέπεια και την ολοκληρωτική ανικανότητα αυτού του υπαλλήλου που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον τρομοκράτη από από τον τυφλό. Αλλά και τις φτηνές δικαιολογίες της τράπεζας που υποστηρίζει αυτόν τον ανίκανο - κομπλεξικό - ρατσιστή τραπεζο-υπάλληλο, επειδή έβγαλε όλα του τα κόμπλεξ σε ένα τυφλό, καρκινοπαθή, ανήμπορο να αντιδράσει. 
Λυπόμαστε που σώσαμε τις Ελληνικές Τράπεζες, γιατί όλες είναι μια από τα ίδια, άχρηστες, απάνθρωπες και αντιπαραγωγικές .... Ζητείται φιλότιμο αναφέρει το δημοσίευμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.