Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Αίτηση ΙΝΚΑ - ΓΟΚΕ στον Δ.Σ.Α. για τις παράνομες και αντιδεοντολογικές ενέργειες δικηγόρων.

Τα καταναλωτικά σωματεία έχουν πληροφορηθεί από διάφορες πηγές (Υπουργεία, Αρχές και πολίτες) ότι είναι δεκάδες οι υποθέσεις καταγγελιών παράνομων ή αντιδεοντολογικών ενεργειών δικηγόρων που έχουν παραπεμφθεί την τελευταία 3ετία προς εξέταση  στον ΔΣΑ – και θα ήταν βέβαια πολύ περισσότερες αν ο ΔΣΑ δεν είχε “εφεύρει” το παράβολο  των ογδόντα ευρώ για κάθε καταγγελία πολίτη την στιγμή που ταυτόχρονα διαμαρτύρεται για τα υψηλά παράβολα του Δημοσίου για την προσφυγή πολιτών στην Δικαιοσύνη! 

Είναι προφανές ότι μόνο η θέσπιση ενός αυστηρού Κώδικα Δεοντολογίας δεν αρκεί για να επιτύχει την συμμόρφωση των δικηγόρων - ειδικά σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού - αν δεν υπάρχει θέληση για την εφαρμογή του και προς το παρόν τα αποτελέσματα της πειθαρχικής διαδικασίας δεν έχουν γίνει ορατά στην κοινή γνώμη ή τα καταναλωτικά σωματεία. 

Γι’ αυτό και το ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ έχει αποστείλει και την υπ’ αριθ. 21838/12.12.2017 αίτησή του προς το ΔΣ και το Πειθαρχικό του ΔΣΑ και αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για πώς εξελίχθηκαν οι διαδικασίες αυτές μέχρι σήμερα – προς το παρόν χωρίς να λάβει απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.