Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ) ουδεμία σχέση έχει με το παραπλανητικό δημοσίευμα στην πλαστή ιστοσελίδα http://8.dsaasdiz.beget.tech/?fbclid=IwAR0PXd2W9h_csQ6R26gPedl__iagyE3ZELJ8YkqkQH4sukNHvHI8_cCev4Y  δήθεν του in.gr.
Με θέμα: «Πώς ένας απλός κάτοικος της ΛΑΡΙΣΑ κατάφερε να τιμωρήσει για 900 000 ΕΥΡΩ την ΔΕΗ για εξαπάτηση των καταναλωτών» και ημερομηνία 23/04/2020, 07:44, εμφανίζεται το ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ να επιβάλλει πρόστιμο στην ΔΕΗ για αυθαιρεσία και «εκφοβισμό» των πελατών με παράνομες απαιτήσεις.
Πρόκειται για μια παραπλανητική διαφήμιση που απευθύνεται στους μικρούς οικιακούς
καταναλωτές, για συσκευή μείωσης του κόστους ενέργειας,  όπου μέσω του δήθεν πρόστιμου των 900 000 Ευρώ κατά της ΔΕΗ, προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο προϊόν, χρησιμοποιώντας παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς έγκριση το όνομα της μεγαλύτερης ένωσης καταναλωτών της Ελλάδας.
Για την συγκεκριμένη απάτη είναι ενήμεροι η ΔΕΗ και το in.gr  https://www.in.gr/2020/02/28/greece/plasto-dimosieyma-gia-ti-dei/
Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές ότι το 2011 η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε επιβάλει πρόστιμα σε επτά επιχειρήσεις που παραπλανούσαν τους καταναλωτές ότι διαθέτουν ηλεκτρικές συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.
                                                                                                                         ΙΝΚΑ – Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.